Desert placinte moldovenesti

de abetina in Dulciuri, 7 Iun 2018 | 3996 vizualizari

 

"picnicul bucatarasilor".

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • 1 kg.faina de grau
  • 4 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 500 ml.zer,rezultat de la strecurarea branzei de vaci
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr.unt
  • 1 cub drojdie
  • 1 varf cutit de sare
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -1 kg.branza dulce de vaci,pregatita in bucataria mea,la 5 litri de lapte,iese cam 1 kg.de branza de vaci
  • 4 oua
  • 100 gr.stafide
  • 1 esenta de rom
  • 4 linguri zahar
  • 100 gr.smantana
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 1 lingura seminte de mac
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte moldovenesti:

  Se pune drojdia intr-un vas, peste ea se adauga 100 ml. zer, zaharul, sarea si se omogenizeaza bine pana la topirea completa a zaharului. Se toarna drojdia peste faina de grau, se adauga untul topit la bain-marie, ouale, esenta, restul de zer si se framanta un aluat suficient de tare, mai spre final se adauga ulei, putin cate putin si se continua framantarea pana cand aluatul se dezlipeste de pe vas. Se face semnul crucii, se pune un prosop peste vas si se lasa sa se odihneasca pana isi dubleaza volumul.
   Intre timp se pregateste umplutura de branza, se pune branza intr-un vas, se adauga zahar, stafide, esenta de rom, smantana, sare, ouale si se omogenizeaza compozitia.
   Se imparte aluatul in 10 bucati, se intinde fiecare bucata sub forma de foaie rotunda, se pune cate o lingura mare de compozitie de branza, se ruleaza, se aduna de la un capat spre altul si se pune in tava in care s-a pus hartie de copt. Se continua lucrarea pana la terminarea placintelor.
  Se bate un ou cu putina miere, se ung placintele, se stropesc cu mac si se dau la cuptorul gata incalzit.
  Se lasa la cuptor circa 50 minute la foc potrivit si se scot cand sunt rumene. Sa aveti pofta, dragilor!

  Reteta este ca la cozonaci, insa placintele au iesit minunate, pufoase si bune de degustat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

MotanLaOale 1

08.06.2018, 17:18

Rocsi 1

09.06.2018, 22:07

Ce rumene, ce faine, ce bune!

Gherca Daniela 1

10.06.2018, 09:37

ce mult imi plac!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ruladă cu brânză dulce